Аризона азиски Американската асоцијација » Аризона, Азија, Пацифик островите, култура, единство, образование, имиграција, вработување, здравје, социјалните услуги, граѓански права, теренски, хуманитарна

masthead глава

Придружете ни се

THANK YOU FOR JOINING USPlease download, print our paper form to mail in, please click the link below.

Click Below to Download

Arizona Asian American Association Membership Form

 

New Membership Application ONLINE form

AAAA Online Registration Form

You may also download our tri-fold informational brochure ТУКА for more information about our association.

—————————————————

ГОДИШЕН членарина

 • $30.00
  за редовен член
 • $40.00
  за семејство
 • $15.00
  за студентски член
 • $150.00
  за бизнис Членство

Како да се приклучат!

Please send completed form with check payable to:

Аризона азиски Американската асоцијација
P.O. Кутија 64864
Феникс, НА 85082-2224

Придобивките од член

  • Network with people inside and outside the Asian American and Pacific Islander
   заедница, вклучувајќи избрани и именувани функционери и заедницата
   Лидерите да се изгради личен контакт и да им помогне на подобрување на бизнис,
   професионален и личен живот.
  • Receive the AAAA newsletter periodically, како и други писма, покани, или
   информации кои можат да бидат корисни за вас.
  • Attend various social and cultural events, и можност да се запознаат
   другите членови и различните етнички култури.
  • Assist in unifying Asian Americans and Pacific Islanders to form a broader
   организациски база.
  • Have a forum to address your concerns or problems regarding different issues in
   образование, имиграција, семејство, вработување, здравството и социјалните услуги
   и граѓански права, итн.
  • Participate in making recommendations to advance the position of Asian Americans and
   Островјаните на локално, државните и федералните нивоа, и да гласаат за одлуките
   поднесено на градот, округот, државните и федералните нивоа.
  • Be listed in the AAAA directory.
  • Participate in public hearings affecting Asian Americans and Pacific Islanders.
  • Know that you have friends who understand you and are available to support and
   да ви помогне со било какви проблеми може да се судрите.

AAAA членство е отворено за секоја личност без оглед на расата, религија, пол,
националност или земја на потекло.