Аризона азиски Американската асоцијација » Аризона, Азија, Пацифик островите, култура, единство, образование, имиграција, вработување, здравје, социјалните услуги, граѓански права, теренски, хуманитарна

masthead глава

AAAA Honorary Council

Outstanding Citizen Awardrecipients

филипински – Maribel Dillard – 2014

индонезиски – Д-р. Joseph (Andy) Soesilo – 2014

Кинески – Д-р. Karen J. Leong – 2009

Кореја – Yoosun and Youmi Shin – 2009

Јапонски – Diana Larowe – 2009

Виетнамски – Than Mai-Le – 2009

Кинески – AZ Chinese Arts Academy – 2009

индиски – Д-р. Krishnan Bala – 2009

филипински – Boeing Asian American Professional Association – 2009

Кинески – Д-р. Mai-Lon Wong – 2008

индиски – Ms. Kalpana Batni – 2008

филипински – Mr. Leonardo Aromin – -2008

индиски – Mr. Sanjay Krishnamurthy – 2008

Тајванските – Д-р. Terrence Wiley – 2008

индиски – Ms. Smitha Ramakrishna – 2007

филипински – Д-р. Patricio F. Reyes – 2007

Тајванските – Tzu Chi Foundation – 2007

Joaquin C. Diaz – 2007

PublicThe Arizona Republic – 2007

индонезиски – Mr. Aemilia B. M. Teguh – 2007

Јапонски – Esther Vandecar & Ken Koshio – 2006

Кинески – Eddie Yue – 2006

Пакистан – Д-р. Syed A. Naqvi – 2006

индиски – Д-р. Vasudeva Atluri – 2006

филипински – Мари Зајадлив – 2005

Кинески – Тони Као – 2005

филипински – Д-р. Conrad Roy Ballecer2003

Јапонски – Mr. Robert Chavez Corella2003

Пакистан – Ms. Zarina Jaffer2003

индиски – Д-р. Ram R. Krishna2003

Кинески – Ms. Anna Lee2003

Кинески – Ms. Wen Chyi Chiu2002

филипински – Mr. Nagaran Ricardo2002

индиски – Д-р. Hara P. Misra2002

Јапонски – Ms. Doris Asano2002

Пакистан – Mr. Fidai Rajab Ali2002

Кинески – Mr. KC Tang – 2001

филипински – Mr. Vicente C. Camua, Jr. – 2001

индиски – Food for the Hungry, Скотсдејл – 2001

Јапонски – Ms. Toshika Chavers – 2001

Кореја – Mr. James Anyil Rhee – 2001

Пакистан – Mr. Sardar Babar – 2001

Јапонски – Mrs. Marilyn Inoshita Tang – 2000

Пакистан – Mr. Yousuf Bhuvads – 2000

Кинески – Mr. Fred Ong – 2000

филипински – Д-р. Doroteo Federis, Jr. – 2000

Кореја – Mr. Keun Young Lee – 2000

индиски – Ms. Asha Gopal – 2000

Laotian – Princess Samsongoune – 2000

Виетнамски – Mr. John Gray – 1999

Кинески – Ms. Lin Ling Lee – 1999

Кореја – Mr. Michael Ahn – 1999

Јапонски – Mr. Masaji Inoshita – 1999

филипински – Mrs. Loberna C. Monzon-Dinglasan – 1999

индиски – Mr. Dasrath Das – 1998

Кореја – Mrs. MiYoung Gallagher – 1998

филипински – Mr. Philip Trainer – 1998

Кинески – Mrs. Norma Yee – 1998

Јапонски – Mrs. Kathy Inoshita – 1998

индиски – Mr. Munnu Bajpai – 1997

Кореја – Mr. Thomas Chun – 1997

филипински – Mr. Vicente Enciso – 1997

Јапонски – Mr. Thomas Kadomoto – 1997

Кинески – Mr. John Yee – 1997

Кореја – Mrs. Chong Burns – 1996

индиски – Mr. Ашок Jain – 1996

филипински – Mrs. Justina Lemme – 1996

Кинески – Mr. Albert Ong – 1996

PublicMr. Benny Stilman and Mrs. Annie Stilman – 1996

Јапонски – Mrs. Masako Takiguchi – 1996

Јапонски – Mr. Joe Allman – 1995

Кореја – Mr. Young B. Lee – 1995

филипински – Mrs. Bea Chaves – 1995

индиски – Mr. Chellam Jeevandam – 1995

Кинески – Mrs. Annie White – 1995

тајландски – Rev. Phramaha Winai Booncham – 1994

индиски – Mr. K.N. Jagannath – 1994

Јапонски – Mr. Hiro Nomura – 1994

Кинески – Mr. Garry Ong – 1994

LaoMr. Bandith Pholphiboun – 1994

индиски – Mr. Gutam Shah – 1994

филипински – Mr. Luis Tan – 1994

Кинески – Mrs. Mai Young – 1994

Distinguished Leadership Award

Кинески – Mr. Алберт Лин – 1999

Youth of the Year

Малезија – Mr. Mitchell Tay – 1999