Аризона азиски Американската асоцијација » Аризона, Азија, Пацифик островите, култура, единство, образование, имиграција, вработување, здравје, социјалните услуги, граѓански права, теренски, хуманитарна

masthead глава

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА Аризона азиски Американската асоцијација-est 1988

НАШАТА МИСИЈА

Од Аризона азиски Американската асоцијација ќе ја зајакне единството, донесе на свеста на јавноста за културната разновидност, и решавање на прашањата, а со тоа зајакнување на односите меѓу азиските Американци и на заедницата во целост.

За повеќе информации за нашата организација ве молиме кликнете ТУКАSpecial Invitation from the Arizona Asian Association Team!Награда за пофалба 2018

од АЗ Влада Даг Ducey преку извршен директор Бери ВонгАзиски фестивал Средба планирање

јуни 23, 2019Поранешните претседатели признавање на 2018

Година за Користење: Somsangouane – 2007

Година за Користење: Maribel Dillard – 2010-2014

Година за Користење : Medeline Онг – SKT 1990-1991

Година за Користење: Choo Тај 1995-1996

Година за Користење: Бернард Ву – 2001-2003

Година за Користење: Ашок Jain – 1991-1992; 1993-1994


2019 -2020 Директор / директор Листа

2019 СЛУЖБЕНИЦИ

Претседател : Артур Лин

Заменик-претседателот : Keiko ов

Секретар : Роб Hokenhull

Благајник : Алфред Carstens

Извршните директори : Lirong Хуанг, Ле Станал Мај, Џејмс парк

Директори на слобода :

Џејмс Кембел, Ал Carstens, Крст Charmel,

Мари Зајадлив, Меи Garino, Џејмс парк,

Шеик Шамс, Рејчел Мизра

2019 култура директор

Бангладеш – Tauhid Рахман

Камбоџа – Staphani Пиш

Кинески – Флора Фанг

филипински – Азија Espiritu Dising

индиски – Venkat Kommineni

индонезиски – Урсула Soesilo

Јапонски – Keiko ов

Карен – Ај Радоста

Кореја – Jee Нам

Laotian – Maniphone Лам

Малезија – Chery Tamaru

Мјанмар – Емили Chein

непалски – Сара Hamal

Пацифик островите – Роб Hokenhull

Пакистан – М Харун Khamisani

Персискиот – Митра Kamali

Тајванските- Артур Лин

тајландски – Malai Isman

Виетнамски – Ле Станал Мај

2019 Директорот на слобода

Џејмс Кембел

Мари Зајадлив

Џејмс парк

Ле Станал Мај

Ал Carstens

Шеик Шамс

Рејчел Мизра

Charmel Dela Круз

Mele Крамер

Меи Guarino

фестивал Чаир

Миа McCrary


Честитки до ново примен AAAA

2018-2020 Директори на слобода

Ви благодариме Влада извршен директор AZ Бери Вонг за вршење на индукција


Убави фотографии од фестивал